četvrtak, 18 oktobar 2018 20:25

OVO JE PROCES ZA HRABRE

Napisano
Photo by Hadis Safari on Unsplash Photo by Hadis Safari on Unsplash
Uvek sam se pitala kako možemo promeniti te neugodne emocije. Zašto osećamo ljubomoru, strah, ljutnju, tugu i sve destruktivno. Često bih od starijih čula kako to ne možemo promeniti i kako smo takvi kakvi smo. Ta činjenica je bila poražavajuća.

Klackala sam se tako dugo vremena, bilo je i lepih perioda, ali u meni je očigledno jako puno tuge bilo potisnuto. Sve dok nisam dobila potvrdu u realnosti kao zdravstveni problem. Predhodne dve godine su bile prožete tugom i bolom, ali ja sam to kao o većina ljudi gurala pod tepih. Dok nije došlo do "pucanja po šavovima". Kada sam dobila dijagnozu znala sam već da je uzrok mnogo dublji ali nisam znala odakle da počnem. Uverenje da ništa ne mogu promeniti je bilo poražavajuće, jer znate da je uzrok mnogo dublji a ništa ne možete sa uradite povodom toga ili bolje rečeno, tako verujete u tom trenutku. U psihičkom ludilu i dalje sam u dubini duše tragala za načinom i tako dođoh do Maje
.
Moje stanje je bilo kritično, strah je bio intezivan. Nakon prve seanse peata Maja je uspela da me stabilizuje. Nakon mesec dana rada osetila sam potpuno blaženatvo i potpunu sigurnost u život. Doživela sam kvantni skok relativno brzo i videla život i osetila iskustveno onakvog kakav stvarno jeste, ispod svih tih životnih situacija i programa. To se mora iskustveno doživeti,to se ne može rečima opisati. To je mnogo više od kratkotrajne sreće koju doživljavamo zbog nekih događaja. Naravno to nije dugo trajalo jer je toliko toga je potisnuto da je nerealno očekivati da se sve sredi za mesec dana. Ali sam imala iskustvo koje mi je davalo snagu u svim teškim momentima čišćenja i suočavanja.

Bilo je kriznih situacija kada je bilo nepodnošljivo i kada sam posumnjala u sebe što je opet moje duboko verovanje da sam nemoćna i da nisam dovoljno dobra ojačavalo. Gde je sav taj nesvesni sadržaj pokušao da me odvuče ponovo na dno. Bilo je "čupavo" ali ipak nedovoljno jako da sruši iskustvo koje me je guralo dalje. Posle svakog intezivnog čiscenja dolazili su i novi uvidi na čemu jos trebam da radim. Maja me je naučila tehnike koje svakodnevno koristim i uz pomoć kojih se brzo stabilizujem. Bila je uz mene u svakakvim momentima i na tome sam joj puno zahvalna. Sve tehnike koje me je naučila su vrlo korisne. Za mene je ključ transformacije rad sa delovima jer tu otkrivamo i integrišemo naše telo boli. Kod mene su čiscenja i dalje svakodnevna, ali kao što bi naša draga Maja rekla, ne dobijamo više nego što možemo da podnesemo. I tako korak po korak otvaramo svoje oči, vidimo život onakav kakav jeste i oslobađamo se svih tih nepotrebnih i sabotirajućih filtera koji nam onemogućavaju da živimo život punim plućima.


Maja je odličan mentor, ako želite ozbiljno da radite na sebi i ako vam treba podrška, ona je prava osoba. Ona ne može proći proces umesto vas, morate ga sami proći, ali je od velikog značaja kada imate kao podršku i mentora osobu koja je kopetentna jer je i sama prošla proces. Ovo je proces za hrabre, kao što i ona govori, a ja sam istinski osetila da je dosta više patnje i prepustila se procesu. Znam da trebam biti uporna jer sam sigurna posle određene vremenske distance da će iskustvo koje sam doživela na početku postati svaki tren u mom životu i zato nemam nameru da odustanem. Verujem da će svima koji su se odlučili za ovakav ozbiljan rad na sebi ovo moje iskustvo služiti kao podrška da se ide dalje. Niste sami, u ovom procesu svi su prošli ili prolaze kroz turbulencije i čiscenja, ali znajte da vredi.


Katarina, 25, Beograd
Pročitano 596 puta
Više iz ove kategorije « Transformacijski koktel