petak, 18 decembar 2015 20:10

Sve zavisi samo od nas!

Napisano

Misli Osećaj Kreiraj Izazov sam čekao nekoliko meseci. Trebalo je da se poslože neke stvari. Tih nekoliko meseci čekanja bio sam pred zidom za koji je ključ bio MOK.

Da se vratim malo unazad... Moje putovanje počelo je pre više godina. Okidač je bio potpuni raspad jednog prethodnog života, zatim učenje astrologije i lagani ulazak u „novotalasno" štivo. Inicijalna je bila sada već čuvena „Tajna", a onda niz literature za samopomoć. Kruna je pre tri godine bila obuka za reiki praktičara i onda nastavak rada, aktivnog i posvećenog rada. Brdo knjiga koje sam živeo svakog dana – od ranog jutra do počinka. I još tehnika: Ho' oponopono, razne „vrste" meditacija, mantri i afirmacija, molitvi, kundalini reiki, tibetanske vežbe, rekonektivno isceljivanje i tako do kraja zime 2014. kada je nastupila ozbiljnija kriza na mom putu...

Tada sam znao jedno – da iz nekog razloga ne mogu dalje, da dosadašnji rad nije dovoljan. Bilo je više nego očigledno. Jednostavno – videlo se. Na površinu je izašlo nešto sa čime nisam bio u stanju više da se nosim. I tog leta, surfujući preko Fejsa, link, po link, doveo me do Maje i njenog edukativnog videa kada sam čuo za kvantnu i tehniku dva prsta.

A onda je pomenula knjigu – čarobnu knjigu "Proces prisutnosti" i u septembru je počeo „proces". Nije prošlo nekoliko dana i neke promene su bile „vidljive". Kako su dani odmicali do mene su dolazile informacije sadržine slične prethodnoj – mnogi su govorili da su svašta probali na svom samoisceljujućem putu, ali da im to nije bilo dovoljno, da je ključ jednostavan i da vodi do nečeg mnogo dubljeg u nama – POTISNUTIH EMOCIJA tj. nesvesnih sadržaja!

Po završetku procesa krajem decembra čekao sam na MOK strpljivo i onda je došao trenutak. Iz sadržaja opisanog na sajtu znao sam da je to to. I sada znam da je to to. Sada tako osećam. Promene u mom životu su više nego očigledne – do fizičkih (na telu) do dešavanja u mom životu. Ozbiljna fizička promena je nastupila odmah posle mesec dana treninga. Genetska, ili što bi rekli, urođena povijenost tela je nestala. Da kažem ovim jezikom – transformisala se. Radost je postala predominantno osećanje, a bes, taj težak, uraganski potisnuti bes, postao je prijatelj i saveznik čiji eho mogu i sada da osetim, ali kao nadahnuće za neke lepe kreacije. I da, napisao sam konačno jednu predivnu pripovetku, kao uvod u svoj prvi roman.

Došao sam do mnogih uvida, koji su mi pomogli da se lakše nosim sa sobom. I trening mi je pomogao da konačnom počnem da živim neke istine za koje sam znao, ali samo znao. Nisam mogao to da osetim. A MOK vam pomaže da konačno počnete iznad svega i pre svega da osećate. Jer, najvažnije je kako se osećam! I najvažnija je istina.

I ono što je jako važno kada su u pitanju potisnuti sadržaji - u pitanju su u stvari emocije. Događaji, ljudi, oni više nisu važni, samo su važne te emocije, taj deo nas koji nismo znali da prihvatimo a koji se ceo život borio da nam pokaže da je tu, da ih prihvatimo i konačno – TRANSFORMIŠEMO. Sve zavisi samo od nas.

Sad mogu da kažem – KAKO JE DOBAR TAJ MOK. Ali baš tako.
Maja je bila, a s obzirom da nastavljam sa novim treningom, znam da će i biti, mentor za poželeti. Da nije tako onda to ne bi bilo to. Hvala Majo.

Siniša (44), Bg

Duboki PEAT – metoda nad metodoma u samorazvoju

Obuku za procesora Dubokog PEAT-a završio sam pre petnaestak dana. Prvi susret sa ovom metodom imao sam tokom leta ove godine tokom MOK-a i prva moja reakcija posle prvog tretmana, koliko se sada sećam, bila je: „Ovo je tako dobro!" Mislim da sam tada shvatio osetio suštinu ove metode – najlaičkije rečeno: „Čišćenje do koske"!

U ovom trenutku sam PEAT-om zamenio sve metode koje sam koristio za svakodnevna procesuiranja; proživljavam raznorazna iskustva, osećam se sve bolje i bolje, da ne kažem sve kompletnije. Koliko god mi je ranije bilo važno da shvatim uzrok nečega kroz šta sam prolazio, toliko mi sada ti uzroci nisu toliko bitni koliko svaki trenutak u kojem se sada osećam sasvim jednostavno, bez pritiska, bez potrebe za kontrolom.

Možda i to izraženo uverenje da pomoću PEAT-a mogu „sve i svašta" da procesuiram dodatno doprinosi kvalitetnom efektu ove metode kod mene. Jednostavno, svako proživljeno iskustvo, ma koliko se činilo banalnim, procesuiram ovom metodom. I znate, fascinantno mi je samo do čega od jednog početnog skoro banalnog besa dolazim. To me još više pokreće.

Čišćenja su posebna priča i već su mi pomogla da shvatim suštinu svog funkcionisanja na talasima nekih korenskih uverenja.

Da skratim – Duboki PEAT je kvalitativno, posle mnogo, mnogo metoda koje sam koristio, revolucionarni proboj u mom samorazvoju.

Siniša (44), Bg

POSLE PROGRAMA „OSLOBODI SVOJU HARIZMU"

Bilo je ovo još jedno dragoceno iskustvo u radu sa Majom Anđelković i revolucionarna spoznaja da je u komunikaciji, a tome se u ovom programu, najviše uči, najvažniji sagovornik. Zapravo, u procesu uticaja na drugog, najvažniji je dobronameran odnos prema tom drugom. Možda ovo nema veze sa izrekom da lepa reč gvozdena vrata otvaram ali NLP, koji je u ovom programu žarišna tačka rada u dobrom ima ovu mudrost kao matricu od koje se vrti onaj postulat „Mapa nije teritorija".

A možda je, kao i kod drugih programa, kroz koje sam sa Majom prošao, valjda najveća blagodet što ljude posle svega gledam „drugačijim" očima. I kako onda da nekome, recimo, ne preporučim MOK, ovaj program ili seminar za procesora Dubokog PEAT-a. Pa za ovih sedam meseci i još nekoliko godina nazad, a naglašavam ovih sedam meseci rada sa Majom, toliko se promenila moja perspektiva, toliko se kapija otvara, toliko je sve TOLIKO kao nikada ranije. I šta sad. Dalje - jer je sve TOLIKO dobro.

Siniša (44), Bg

Pitanja i komentare na tekst možete ostaviti dole u “facebook comments”.


Prijavite se za besplatna predavanja. Upišite ime i email u prazna polja.

VAŽNO! Posle prijave proverite INBOX (ali i junk, spam email) da biste potvrdili prijavu. Ako ne potvrdite prijavu što je pre moguće, sistem će vas izbrisati!!!! Ukoliko vam email za potvrdu ne stigne, kontaktirajte me na maja @ budjenjeduse.com . Hvala! 
Pročitano 1897 puta